“It never gets easier, you just go faster.”

“It never gets easier, you just go faster.”

En blogg om cykling och sånt

Med syfte att upplysa världen om hur underbart och hemskt det är att cykla. Och lite annat.

Vecka #3

Cykling & allt annatPosted by Niklas Mon, March 28, 2016 17:51:54
Tredje träningsveckan är avslutad. Målet var fem cykelpass och två gympass, istället blev det fyra cykelpass. Det kunde blivit fem men jag var för trött för att hoppa upp på trainern i söndags kväll. Att det inte har blivit några gympass beror på glömda träningskläder och att vi hade en del att göra på jobbet (dålig motivation helt enkelt). Jag försöker köra gympassen när jag jobbar, det är enklast så och sparar tid.

Trots ett missat mål har veckan varit riktigt trevlig ur träningssynpunkt. Utomhuspremiären för LVG klarades av i solsken och lättare snöfall. Det blev även en andra runda utomhus senare under veckan, ut vid solnedgång och in i mörker. Cykeln lyste som en julgran då jag hade dubbla lampor både fram och bak. Problemet med att vara ute och cykla just nu är att många vägar som skulle vara lämpliga för att snabbt ta sig ur stan har cykelförbud och cykelbanorna intill är grusfyllda (ibland är det grusväg). Jag ser fram emot att de sopas. Kylan är faktiskt inte något större problem med rätt klädsel.

Det blev två pass inomhus, varav ett som fungerar som FTP-test. Istället för 1x20 min som jag brukar använda mig av hade denna 2x20 med två minuters paus mellan. Benen var riktigt pigga genom hela och resultatet en förbättring. Eftersom det inte var dags för test lät jag det vara, men helt klart roligt att prestera bra.

Nästa vecka blir det en resa till familj och vänner i Skåne. Från början hade jag tänkt ta med cykeln ner, men det finns inte tid att cykla så mycket och då kostnaden blir större än nöjet får cykeln stå kvar i norr. Istället ska jag försöka att ge järnet mån-fre och hinna med fyra cykelpass och ett gympass innan flyget lyfter på fredag eftermiddag. MTBn väntar på att hämtas efter ytterligare en vända med växelproblem så jag hoppas att det finns någon stig i skogen som är snöfri nog att cyklas på i veckan.

  • Comments(0)//www.niklasohlsson.se/#post20