“It never gets easier, you just go faster.”

“It never gets easier, you just go faster.”

En blogg om cykling och sånt

Med syfte att upplysa världen om hur underbart och hemskt det är att cykla. Och lite annat.

Vecka #4

Cykling & allt annatPosted by Niklas Sun, April 03, 2016 13:34:37
Träningen går fortsatt lite knackigt. Denna vecka har jag cyklat fyra gånger och gymmat en, vilket var målet. Dock blev rundan på MTB kort och långsam och en cykelrunda blev på pappas cykel i Skåne. Inte riktigt den träning som jag hade hoppats på, men man får göra det bästa av situationen. Jobbet har som vanligt gjort att jag fått hoppa över planerade pass eftersom jag har behövt sova istället. Lite cred ska jag dock ha dels för att jag gymmade på jobbet samma dag som jag kört en runda på MTB men också för att jag fortsatte gympasset trots två larm som avbröt. Synd om patienterna som fick sitta med en svettig sjuksköterska, men det är inte hela världen. Jag måste ju ha en bra tid på girot...

Jag gjorde ett FTP-test i tisdags. Wattmätaren har jag haft sen januari, men det var först denna veckan som jag märkte att Trainerroad fortfarande använde ett beräknat värde. Jag lyckades få rätt på det och var rädd att jag skulle ha ett lägre värde när jag använde kraftmätaren, istället förbättrade jag mig ytterligare. Det var roligt.

Förhoppningsvis blir det snart barmark i skogen så att det går att cykla lite MTB på riktigt. Snön som ligger där just nu är för tjock och för mjuk att köra på. Lite varmare väder hade inte heller skadat så att man slipper ha underställ när man kör LVG, men jag är givetvis glad att det numera räcker med ett istället för två.

MTB har äntligen fått rätt på växlarna, nu är det bara att trampa på!

Nästa vecka har jag natthelg, något som jag vet är dåligt för träningen. Planen är att lägga så många pass som möjligt innan dess.

  • Comments(0)//www.niklasohlsson.se/#post21