“It never gets easier, you just go faster.”

“It never gets easier, you just go faster.”

En blogg om cykling och sånt

Med syfte att upplysa världen om hur underbart och hemskt det är att cykla. Och lite annat.

Inför Gbg-girot #1

Cykling & allt annatPosted by Niklas Thu, May 05, 2016 23:13:44
34 timmar till start. Drygt två månaders uppladdning och om mindre än två dygn är det över. Träningen inför loppet har inte alls blivit vad jag hade hoppats på, en fruktansvärt långdragen förkylning satte stopp för mig i flera veckor och när den äntligen försvann tog den motivationen med sig.

Igår hade jag bestämt mig för att ge mig ut på cykeln oavsett hur låg motivation jag hade. Målet var att cykla långt, helst över 80 km. Det var fint väder men mycket motvind och jag trodde inte att jag skulle stå ut mer än 50-60 km och jag trodde att det skulle gå långsamt, riktigt långsamt. 97 km senare, med en snitthastighet på 28,9 km/h, kändes det väldigt mycket bättre inför girot. Jag är inte i den formtopp som jag skulle vilja, men jag hoppas kunna komma i mål på fyra timmar (35 km/h).

Innan jag packar ner cykeln imorgon är det några saker som ska fixas:
- Nya däck
- Ny styrlinda
- Tvätt (med bilschampo och kanske vax)

Allt detta är bara i estetiskt syfte smiley

Jag har också börjat kolhydratladda lite och försöker att äta extra mycket fram till loppet. Imorgon skriver jag ett inlägg om mina mål med loppet och vilka möjligheter som finns att följa mig utan att vara på plats. Jag är nervös nu, men hoppas kunna sova gott ändå.

  • Comments(0)//www.niklasohlsson.se/#post26