“It never gets easier, you just go faster.”

“It never gets easier, you just go faster.”

En blogg om cykling och sånt

Med syfte att upplysa världen om hur underbart och hemskt det är att cykla. Och lite annat.

Inför Gbg-girot #2

Cykling & allt annatPosted by Niklas Fri, May 06, 2016 22:49:18
10 timmar till start. Frukost 07:30, sen direkt till event-området för att hämta ut min nummerlapp.

Mål: Att cykla girot på fyra timmar. Realistiskt är nog att komma i mål mellan 13:00 och 13:30, men man ska sikta högt. 13:00 är det som gäller.

Om man vill följa mig på distans finns det två alternativ:
- Gå in på Göteborgsgirots hemsida och sök på mig. Jag har tröjnummer 1556 och cyklar för Göingecyklisterna. Sidan uppdateras nog lite då och då.

http://goteborgsgirot.r.mikatiming.de/2016/?pid=leaderboard

- Ladda ner appen RaceOne, välj Göteborgsgirot 140 km och sök på tröjnummer 1556. Tryck följ (eller vad det nu står). Det är live-tracking.
http://www.raceone.com

Sen jag landade har jag varit ganska fokuserad och har haft svårt att tänka på så mycket annat än vad som kommer och kan hända imorgon. Kvällen har spenderats med att skruva ihop cykeln, byta däck och slangar, vandra runt lite kring event-området, äta på restaurang 2112 (en efterlängtad händelse), köpa tre cheeseburgare på McDonalds och äta de på rummet eftersom jag fortfarande var hungrig, putsa till cykeln lite med en trasa (den är tyvärr inte fintvättad med schampo och vax), finjustera styret, ladda cykeldatorn, med mera. Jag är nervös men hoppas att jag kan sova gott ändå.

Tre cheeseburgare är förresten nästan en timmes cykling. Energigelen är inte den godaste, men den smakar bättre. Jag väljer gel före cheeseburgare alla dagar i veckan.

Taktiken imorgon är enkel; jag ska hålla till höger i klungor och inte gå i utbrytning. Utöver detta ska jag cykla så bra jag bara kan och kämpa varenda sekund tills jag har kommit över mållinjen.

Nu är det nära.

  • Comments(0)//www.niklasohlsson.se/#post27