“It never gets easier, you just go faster.”

“It never gets easier, you just go faster.”

En blogg om cykling och sånt

Med syfte att upplysa världen om hur underbart och hemskt det är att cykla. Och lite annat.

Blodomloppet

Cykling & allt annatPosted by Niklas Wed, May 25, 2016 00:36:15
Nu kommer ett inlägg om löpning, men för att ändå vinkla det till cyklandets värld har jag jämfört löpning (dålig, tråkig, hemsk) och cykling (bra, rolig, underbar).

Skillnaderna på cykling och löpning är många. Dagens mest uppenbara olikhet vad möjligheten att inte vila i nedförsbacke. Man kan aldrig vila, bara sänka farten. Löpning och cykling aktiverar olika muskler, så även om psyke och hjärta är vältränade säger benen ifrån. Enligt min uppfattning sliter löpning också lite mer på kroppen, jag har en hälsena som aktivt påminner mig om dess existens vid varje steg samt ett knä som säger till mig att det gick för fort. Löpning är inte lika snäll mot kroppen.

Några saker som är bättre med cykling:
- Under tävling cyklar ingen cyklist med musik i öronen (och en riktigt cyklist gör det inte heller under träning). Naturen skall upplevas.
- Man kan vila i nedförsbacke om man vill (fast det är då man försöker slå hastighetsrekord istället).
- Ljudet: Cyklar låter, men det är inte mycket och den som sitter på cykeln yppar inte mer än en ljudlös suck av glädje när kilometer efter kilometer pressas på i uppförsbackar som aldrig tar slut. Många av dagens löpare stönade både ofta och högt. Jag antar att det berodde på att de a) fick en hjärtinfarkt, b) hade musik i öronen eller c) var rädda för att något djur skulle hoppa fram och attackera dem. Jag tyckte att det var opassande och sprang ifrån dessa ångmaskiner.
- Klädseln. Tänker inte utveckla det mer än så eftersom jag tycker att det är uppenbart.
- Stämningen i klungan.
- Det finns cyklar.

Trots min lite hårda inställning till den fult klädda löparsporten måste jag säga att löpare är hårda pojkar och flickor med ordentligt psyke. All heder åt de som deltog idag.

Dagens resultat: 10 km på 50:55 (51:20 enligt Garmin GPS) och placering 765 av 1840 anmälda. För att inte vara en löpare är jag nöjd. Rundan finns på Strava, klicka här!

Nu kan jag äntligen släppa detta och fokusera på cyklingen igen. Ikväll har jag börjat titta på resor till nästa äventyr. Mer om det senare!

  • Comments(0)//www.niklasohlsson.se/#post31