“It never gets easier, you just go faster.”

“It never gets easier, you just go faster.”

En blogg om cykling och sånt

Med syfte att upplysa världen om hur underbart och hemskt det är att cykla. Och lite annat.

Lite att putsa på

MTBPosted by Niklas Thu, May 26, 2016 23:39:14
Jag trodde att jag hade kört mountainbike under mina rundor i minusgrader och regn i delar av Umeås skogar i vintras. Det hade jag inte. Idag fick jag en lektion i hur stora pojkar cyklar mountainbike. Om jag ska sammanfatta det lite kort var det som att se fyra pansarvagnar på två hjul flyga fram över (nästan genom) stock och sten, svänga på femöringar trots ett underlag med nollfriktion och sedan ladda med en klunk vatten för att vara redo för nästa mördaretapp.

MTB på riktigt skiljer sig från hur jag har cyklat. För det första går det lite mer upp och ner (lite mer "mountain" så att säga), för det andra går det lite snabbare och för det tredje ska man öka farten vid ett hinder så att man kommer över istället för att, som jag gjorde, bromsa ner den så att man får tvärstopp och nästan trillar. LVG-tänket fungerar inte i skogen. Och om uppför är jobbigt ska vi inte tala om när det går lite nedför. Jag höll krampaktigt i cykeln som kändes som en vildhäst på rodeo. Det var inte jag som styrde cykeln, det var den som styrde mig. Även när jag hade en tanke om bästa spåret och försökte cykla där valde cykeln en annan väg.

Nu sitter jag hemma i min soffa. Jag har tvättat bort all grus och blod, kvar på benen finns nu vackra minnen i form av blåmärken och sår. I händerna har jag några vackra blåsor. Det var svårt att cykla MTB och jag var riktigt dålig, men det var också riktigt roligt. Jag tror att det blir kul att kombinera LVG-cyklingen med lite MTB och jag tror att jag kan utvecklas en hel del. Som en av killarna sa när han tittade på mitt ansiktsuttryck efter en för mig svår sträcka:

"Du har ju lite att putsa på...

  • Comments(0)//www.niklasohlsson.se/#post32