“It never gets easier, you just go faster.”

“It never gets easier, you just go faster.”

En blogg om cykling och sånt

Med syfte att upplysa världen om hur underbart och hemskt det är att cykla. Och lite annat.

OIK CK KM 1:5

MTBPosted by Niklas Tue, May 31, 2016 22:53:22
Första deltävlingen i Obbolas klubbmästerskap är avklarad! Resultatet är inte publicerat ännu, men jag är ganska jättesäker på att jag kom in på en definitiv sistaplats. Denna ärorika placering ger mig en poäng som jag får ta med mig, vilket är vad jag siktade på idag.

Dagens överraskning var att skoplattan som man fäster i pedalen delvis lossnade precis innan start. Halva första varvet satt jag därför fast i pedalen utan möjlighet att klicka ur. Andra halvan, efter att jag hade trillat och lyckats frigöra foten, kunde jag inte klicka i den igen och åkte därför med sämre kontroll på cykeln. Det är jätteläskigt att göra detta när man är van vid att sitta fast, och pedalerna är inte så vänliga utan denna funktion. Lite snabbt skruvande inför varv två lyckades lösa problemet resten av tävlingen.

Det var jobbigt. Pulsen var inte så märkvärdigt hög, men ryggen orkade inte med. Bålen skall tränas framöver. Även justering av cykeln kan vara lämplig i ett senare skede.

I höst ska samma bana köras under KM 4:5. Då får man poäng för placering och bästa förbättring. Gissa vem som har guldläge på de där poängen... smiley

Edit: JAG KOM INTE SIST! 22:a plats av 25 startande ger mig fyra poäng! I ren glädje bjuder jag på ett varv runt HI5 XC Trail.  • Comments(0)//www.niklasohlsson.se/#post33