“It never gets easier, you just go faster.”

“It never gets easier, you just go faster.”

En blogg om cykling och sånt

Med syfte att upplysa världen om hur underbart och hemskt det är att cykla. Och lite annat.

MTB/LVG

Cykling & allt annatPosted by Niklas Sat, June 04, 2016 00:48:00
Det finns händelser som har sin tid och plats. Det skulle kunna vara en budgivning på en lägenhet, att bli bjuden på fika på jobbet, att cykla en riktigt snabb 50 km-runda ensam, att ta en kvällsbastu med en god vän, att sova länge, att titta på lägenheten som man har gett ett vinnande bud på, att käka lunch på en grekisk kolgrillsrestaurang, att äta glass på ett soligt torg, att cykla mtb i skogen med en vän, att bli inbjuden på grillkväll efter att ha cyklat i skogen eller att efter en grillkväll dra iväg på en spontan och snabb lvg-runda med tidigare nämnda vän trots att klockan är 21:00.

Ibland händer allt samtidigt. Det har varit händelserika 36 timmar vill jag lova. Nu handlar inte bloggen om mitt liv (allt jag gör minus cyklingen) utan om mitt cykelliv, så vi släpper det oviktiga och går på vad vi alla är här för att läsa om.

Gårdagens cykelrunda på 51 km var bara rakt igenom jätterolig. Jag cyklade ut i motvind och det gick ordentligt fort redan då. Efter 25,5 km vände jag och cyklade samma väg tillbaka. Det var som att orken aldrig tog slut. Hade det inte varit för att jag hade fler saker inplanerade på eftermiddagen hade jag nog aldrig slutat cykla. Lite ofattbart med tanke på att jag hade ätit några få mackor och prinsesstårta innan. Vidare forskning i denna diet krävs!

Dagen cyklande började med sju km mtb i Röbäcks skogar. Det fanns både enkel grusväg (tråkigt) och tekniskt krävande stigar (roligt/svårt) med mycket rötter och stenar. Erik som var med mig har cyklat mtb tidigare. Han har blicken långt fram på stigen och väljer spår tidigt. Han vet när han ska sitta eller stå och hur han ska ta sig över de flesta hinder. När Erik cyklar ser det enkelt ut och han far fram som en vind.

Jag är mer som en stridsvagnsångvält. Långsam, bullrig och bara drar fram över/genom allt som kommer i min väg, men det går liksom bra ändå för att jag inte slutar trampa. Förutom när det någon gång tar tvärstopp och jag trillar, vilket inte händer så ofta (det är faktiskt sant).

Nästan hemma nämner jag för Erik att jag nog ska ut på en liten lvg-runda, typ 30 km i fullt ös. Erik hakar på. Tillsammans drar vi ut i hög fart och hem i ännu högre. Ett snitt på 33,8 km/h i 30 km får räknas som mycket roligt! Tyvärr dog batteriet i kraftmätaren, men det är bara att cykla sträckan fler gånger.

Som lite bonus trampade jag på nedför Svingen för att försöka ta segmentet (för skojs skull, nog för att det är kul att vara King Of the Mountain (KOM) men en så kort sträcka i nedförsbacke är bara på skoj) och kvalade in på en delad tredjeplats. I motvind. Det blir bättre. 17 sekunder och ett snitt på 48,9 km/h. Med bättre ingångshastighet hade det inte varit någon delad tredjeplats. Tilläggas bör att det var helt rätt tidpunkt att cykla, det var i princip helt tomt på cykelbron.

En lite tråkig nyhet var att jag blev av med mitt KOM i Skellefteå. Det är bara att planera in en cykeldag uppe i schtaaan så att jag kan återta segmentet. Ja, jag skulle åka upp till Skellefteå nästan enbart i syfte att göra detta, men jag ska försöka hinna med det när jag är där och jobbar lite i sommar.

  • Comments(0)//www.niklasohlsson.se/#post34