“It never gets easier, you just go faster.”

“It never gets easier, you just go faster.”

En blogg om cykling och sånt

Med syfte att upplysa världen om hur underbart och hemskt det är att cykla. Och lite annat.

Monte Doglia

LVGPosted by Niklas Tue, June 21, 2016 16:28:18
Idag var målet att cykla lugnt och stilla, men ändå i kombination med att bestiga Monte Doglia. Benen var ordentligt stela men förutom det kändes allt bra (ja, lite ont i rumpan men inte i närheten av hur det kändes på Gran Canaria). Som uppvärmning åkte jag och Walter till Capo Caccia. Första dagen jag var där noterade jag en väg som hade en förbudsskylt (militärt område) så jag körde aldrig dit. Andra gången valde jag en liten stigning som fanns innan denna skylt. Idag berättade Walter att skylten bara gällde bilar så vi cyklade upp. Jag drog iväg och det brände bra i benen (det kändes alltså som om en liten tomte stod på cykelramen och stack i benen med vässade gafflar). På toppen var utsikten fantastisk.

Vi rullade ner och siktade nu på Monte Doglia. Färden gick runt berget och sedan började stigningen. Nämnas bör att det var varmt (gissningsvis 31*C när vi började klättra) och att mitt vatten tog slut precis i början av backen. De tre första kilometerna var hårda men i jämförelse med de sista två var de en nedförsbacke i medvind. För de som har sett scenen i "Den galopperande detektiven" där Ace Ventura (Jim Carrey) står med ett spjut i vardera ben och skriker först åt det ena och sen det andra: exakt så var de sista två kilometerna, i varenda tramptag. Att stanna och vila var inget alternativ. På toppen var utsikten fantastisk. Det gick att se de flesta ställen som jag har hade varit på under veckan och det kändes som den perfekta avslutningen på cykeläventyret.

Färden ner gick fort och jag svängde inom Walters lägenhet för att säga hejdå till honom och hans fru Eila. Walter är en fin vän och det var med tårar i ögonen som jag cyklade till hotellet. Till och med nu när jag skriver om det flera timmar senare blir jag rörd av all omtanke och hjälp som han och hans bekanta har bjudit på.

Dagens tur landade på 63,4 km och en niondeplats på segmentet upp för Monte Doglia. Totalt under veckan har 609,7 km cyklats. Jag skriver mer om det imorgon när jag hänger på Landvetter/Arlanda.

  • Comments(0)//www.niklasohlsson.se/#post41