“It never gets easier, you just go faster.”

“It never gets easier, you just go faster.”

En blogg om cykling och sånt

Med syfte att upplysa världen om hur underbart och hemskt det är att cykla. Och lite annat.

Nya MTB-hjul

MTBPosted by Niklas Thu, August 25, 2016 11:00:40
Jag skulle köpa ett nytt framhjul till MTBn. Ett, eftersom det bara var framhjulet som var skevt, trots Anders tappra försök att rikta det. Tack Anders. Givetvis skulle det kosta ganska mycket (1500kr) och jag bestämde mig för att uppgradera cykeln med ett par nya (2200kr). Dessa skulle enligt verkstadskillen vara bättre än 90% av alla hjul och tåla mycket, mycket mer än de jag hade på. Rimligt (fast 70% känns kanske mer korrekt, cyklister är nördar och jag tror att de som har råd byter upp hjulen ganska snabbt). Givetvis passade inte den modellen på min framgaffel eftersom den är 15mm (istället för 12, 10 eller vad som det nu var). Jaha. Alternativet var de dyra hjulen. Detta skulle vara hjul som var mycket, mycket, mycket bättre. Hjul som klyver ett träd på mitten och som inte går sönder innan jag gör det. Hjul som jag kan krama om när jag behöver en fast punkt i livet. Så bra att verkstadskillen själv använder dem. Shimano Deore XT.

Det sa mig absolut ingenting. Jag kan ingenting om märken och sånt, jag bara cyklar.

Det krånglade såklart ändå eftersom jag har quickrelease (snabbkoppling) på bakhjulet, men högre makter korrigerade detta genom att trolla fram 2015 års modell av samma hjul med quickrelease. Till reducerat pris dessutom ("bara" 3800kr). Woho!

Givetvis försökte jag lite ödmjukt fiska efter tröst efter att ha ställt någon dum fråga. Verkstadskillen tog chansen och knäckte mig istället:

J: "Jag kunde inte så mycket om MTB när jag köpte den"
V: "Vad kan du nu då?"
J: "..." <-- *Pinsam tystnad*
V: "?"
J: "Ärligt talat, ingenting"

Sen bar det iväg till Bräntberget för att glänsa inför de som kan lite mer om cykelhjul! Ha! Givetvis var liften stängd... Eftersom jag redan har en halv lunginflammation valde jag att åka hem igen. Cykla upp för berget kan jag göra en annan gång. Och ner. Eller genom. Hjulen tål det i alla fall.
Det enda problem jag har nu är att jag är avundsjuk på hur fina hjul MTBn har jämfört med racern. Så orättvist får det inte vara länge till.

  • Comments(0)//www.niklasohlsson.se/#post46