“It never gets easier, you just go faster.”

“It never gets easier, you just go faster.”

En blogg om cykling och sånt

Med syfte att upplysa världen om hur underbart och hemskt det är att cykla. Och lite annat.

Att sikta lite för högt

Cykling & allt annatPosted by Niklas Thu, October 20, 2016 17:35:10
Till alla er som trott att jag kört ihjäl mig när jag cyklat downhill: både jag och cyklarna mår bra. Det har varit lite cyklande och därmed ännu mindre bloggande den senaste tiden pga plugg och semester av icke cykelkaraktär. Och så har jag ju det där jobbet som förstör fritiden lite.

Jag har cyklat 2 248,5 km i år. Målet var 5 000. För att klara det måste jag cykla drygt 275 km/vecka resten av året (ungefär hälften av Gran Canaria/Sardinien).

Det kommer inte att hända.

Jag har börjat gymma lite vilket gör att vissa träningspass blir annat än cykling. Det är såklart bara undanflykter för den egentliga orsaken att jag har cyklat dåligt i år. För att motivera mig lite lägger jag upp ett nytt delmål. Eftersom det snart är inomhussäsong och att ett inomhuspass brukar landa runt 20 km är det rimligt att sikta på 450 km innan året tar slut (45 km/vecka). Det är ett mål som jag kan nå. Alternativet är att göra fyra cykelresor/en lång cykelresa men det är lite svårt att få ledigt från jobbet i nuläget. Jag får nog hålla mig till en förlust den här säsongen.

Dagens cykelrunda var hemsk. Jag har tappat ork och benen har tappat kraft. Men ska man vara redo inför försäsongen är det bara att trampa. Och trampa. Och trampa...
Trots att det låter hemskt kan jag inte nog förklara hur härligt det var att äntligen sitta på sadeln igen. Som jag har saknat det!

  • Comments(0)//www.niklasohlsson.se/#post47