“It never gets easier, you just go faster.”

“It never gets easier, you just go faster.”

En blogg om cykling och sånt

Med syfte att upplysa världen om hur underbart och hemskt det är att cykla. Och lite annat.

Pinsam träning och längtan till varmare tider

MTBPosted by Niklas Sun, November 27, 2016 17:41:59
Det är första advent. För att få lite julkänsla gav jag en (jul)gran en hockeytackling när jag cyklade MTB idag. Framgångsrikt? Nope. Mysigt? Nope. Hårt? Jajamensan!

Förutom den lilla detaljen var rundan trevlig. Det var minusgrader och mycket is som tyvärr inte höll för mig så det blev mycket slit i skogen. Skorna tappade en skruv vilket först gjorde att jag satt fast i pedalen, sen fick jag inte fast mig igen. Det var bara ett av många stopp för att fixa till utrustning. Med skorna fixade dök nästa problem upp; isbildning i pedalerna. Vänster fot användes under en kilometer mer till att sparka på pedalen än att trampa. Frustrerande men det var bara att acceptera.

Det kan också nämnas att skivbromsar kan tappa bromsverkan när det är minusgrader. Ett av skälen till ovan nämnd hockeytackling (de andra två; för hög fart och för dålig teknik).

Mängden cykelträning är pinsamt låg eftersom jag inte har påbörjat inomhussäsongen ännu. Givetvis skulle jag med glädje låta bli att skriva om det, men då försvinner trovärdigheten i mina inlägg. Eftersom ryggen råkat ut för en sträckning är det inte läge att köra dubbelpass idag, men jag ska förbereda LVG:n för inomhusträning.

Just nu längtar jag. Jag längtar till imorgon då jag kan cykla ett pass på trainern (cykla inomhus). Jag längtar till nästa gång jag ger mig ut med MTB, kanske med lite glögg i en termos och någon gofika. Bara att hoppas att snön håller sig borta lite till men att minusgraderna håller i sig. Jag längtar tills våren kickar in och kajaken kan plaskas fram i diverse vatten och jag längtar tills vägarna är rensopade på grus och LVG:n kan trampas hårt och snabbt i timme efter timme. Såhär pepp på cykling/träning har jag inte varit på länge och jag hoppas att det håller i sig.
På bilden ett av många stopp i skogen. Den här pölen tillhörde de grunda. Vattentäta strumpor är räddningen i de här situationerna.

  • Comments(0)//www.niklasohlsson.se/#post48