“It never gets easier, you just go faster.”

“It never gets easier, you just go faster.”

En blogg om cykling och sånt

Med syfte att upplysa världen om hur underbart och hemskt det är att cykla. Och lite annat.

Angående den där 64:e intervallen

LVGPosted by Niklas Thu, December 29, 2016 20:40:55
Idag var det dags att bita i styret och gråta mig genom ett mysig pass på trainern. Eftersom jag har fastnat för Sufferfest:s träningsvideor var det såklart en sådan som valdes. "Violator" innehåller 64 intervaller; 30st 5 sekunder, 22st 10 sekunder och 12st 15 sekunder fördelat på tre omgångar där första innehåller flest intervaller men har längre vila mellan dem och sista har mindre antal och mindre vila.

I mitt förra inlägg skrev jag "Samma känsla som får mig att skratta när det är dags för 64:e intervallen på trainern". Ingen, verkligen I-N-G-E-N människa skrattar vid den 64:e intervallen. Den som gör det borde spärras in. Man skrattar inte åt någon av de sista intervallerna. När sista omgången med intervaller startade var det inget annat än psyke som drev benen, för de hade tagit slut. Energin var slut. Benen fanns inte. Sen började de krampa i vaderna, då fanns benen igen. De sista 15-sekundersintervallerna skrek jag nej åt datorn. Jag orkade inte mer, men gjorde dem ändå. Förutom känslan av att vilja kräka var det bara stolthet efter det!

Med detta pass hoppas jag att jag har inlett försäsongen och huvudmålet hittills är Göteborgsgirot den 6:e maj. Statistik för 2016 samt mål för nästa säsong kommer efter nyår.

  • Comments(0)//www.niklasohlsson.se/#post50