“It never gets easier, you just go faster.”

“It never gets easier, you just go faster.”

En blogg om cykling och sånt

Med syfte att upplysa världen om hur underbart och hemskt det är att cykla. Och lite annat.

Mål och önsketänk 2017

Cykling & allt annatPosted by Niklas Fri, January 27, 2017 21:22:31
Såhär en månad sen förra träningspasset är det dags att sätta målen för 2017:

- Cykla 300 mil.
- Paddla 10 mil med kajaken.
- Ställa upp i minst två deltävlingar av klubbmästerskapen i Obbola (MTB).
- Cykla Göteborgsgirot och två andra tävlingar (LVG).

Jag tror att det räcker så.

Ingen cykelsemester är inplanerad ännu och med tanke på att jag numera jobbar och pluggar cirka 100% vardera har jag inte för avsikt att planera in någon heller. Vad jag vill göra är en helt annan sak och blir det cykelsemester ska jag (VILL jag åtminstone) se till att dra iväg två veckor till något varmt ställe och cykla hårt och skoningslöst. Men det blir det nog inget av, tyvärr, då det är flera ramar som håller tillbaka en sådan resa.

Det finns dock inget som förhindrar hårda och skoningslösa cykeldagar på hemmaplan. I sommar ska jag ha tre veckors ledigt. Så många dagar i rad har jag inte varit ledig de senaste åtta åren, så det finns möjlighet att isolera mig åtminstone en vecka med kolfiberälsklingen, framförallt för att undvika någon form av psykbryt. En liten dröm jag har är att cykla sträckan mellan Knislinge och Umeå (vilket håll kvittar). Tanken är då att ha lätt, lätt packning och cykla från hotell till hotell för att leva som en kung och få kvalitetsvila samt dunderfrukost. Alternativet till en sådan resa är att cykla halvvägs åt ett håll och sen tillbaka till startpunkten. Det vore nog ett enklare alternativ. Vi får väl se hur det blir, allt är på planeringsstadiet än så länge.

En sak är dock säker och det är att jag saknar timmarna i sadeln under stekande sol i ett landskap som sluttar både upp och ner. Jag tror att en solsemester i januari likt Gran Canaria 2016 är något jag borde införa varje år.

By the way: familjen ska dra till Irland i sommar. Om de andra ska ha en shoppingdag tänker jag hyra en MTB och plöja iväg från stan och cykla någonstans på landsbygden för att uppleva sånt som jag tycker om. Men det är också på planeringsstadiet.

Mycket planerande och få mål. Förhoppningsvis når jag dem i år.

  • Comments(0)//www.niklasohlsson.se/#post51