“It never gets easier, you just go faster.”

“It never gets easier, you just go faster.”

En blogg om cykling och sånt

Med syfte att upplysa världen om hur underbart och hemskt det är att cykla. Och lite annat.

Sightseeing längs kusten

LVGPosted by Niklas Thu, June 16, 2016 21:34:02
Dagen bjöd på halvmulet väder med vind från sydväst. Det var "bara" 22 grader när jag cyklade ut men det tog igen sig på eftermiddagen då termometern visade 31 grader.

Färden gick norrut från Alghero mot Tramariglio. Eller, för att vara helt ärligt, så gick den bara norrut. Jag visste inte vart jag ville eller hur jag skulle ta mig dit så jag försökte sikta på en av höjderna som jag såg från transferbussen igår och hoppades få ta några höjdmeter. Efter två mil var jag framme vid en liten stigning och där var det stopp; militärt område. Eftersom jag var på den norra delen av ön ville jag istället ta mig lite söderut i motvinden (för att ha medvind hem) så jag cyklade tillbaks till Alghero och söderut längs kusten.

Än så länge hade det varit ganska platt och inte några större backar att tala om. Nu vände det. Backarna var kanske inte lika branta som på Gran Canaria (det fanns undantag som var precis lika branta men betydligt kortare) men i kombination med vind som aldrig mojnade och energibrist fick jag inse att jag var besegrad efter 65-70 km och vända tillbaks hem. Trots medvind var det jobbigt. Solen stekte och min energigel kändes verkningslös. Imorgon blir det en stadigare frukost för att undvika detta.

Imorgon är planen att börja cykla mycket tidigare. Idag kom jag iväg vid 09:30, 08:00 blir nog bättre för att undvika den värsta värmen. Jag ska också planera färden så att jag har möjlighet att stanna och äta i rimlig tid. Idag cyklade jag 89,9 km på ca 3,5 timme. Imorgon blir det närmare 120 km.

Som ett tillägg som egentligen inte berör cyklingen har jag badat i havet. Det var till en början kallt, men jag tvingade mig själv att vara kvar några minuter och till slut var det riktigt behagligt. Ett mål avklarat! Jag jobbade också på grundbrännan, eller som man säger på Italienska "mi sono addormentato sotto il sole" (jag somnade i solen).
Det blev faktiskt en cykeltur till idag! Eftersom hotellet ligger ganska långt bort ifrån centrum (lite för långt för att jag vill gå) så hyrde jag en av hotellets cyklar för 4€ och drog iväg. Cykeln hade perfekt passform för mig om jag hade varit tolv år gammal och ringklockan plingade varenda gupp, håla och sekund. Eftersom ringklockan var tuff hade jag inget emot att folk tittade och småskrattade åt mig. Det gjorde ju ändå jag också.

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.