“It never gets easier, you just go faster.”

“It never gets easier, you just go faster.”

En blogg om cykling och sånt

Med syfte att upplysa världen om hur underbart och hemskt det är att cykla. Och lite annat.

Trollatrampet 95km

LVGPosted by Niklas Wed, July 13, 2016 16:23:26
För 10 dagar sedan var det Trollatrampet nere i Skåne. Givetvis körde jag den långa rundan på 95 km.

I början drog de sega gubbarna iväg i rasande fart. Jag hängde med dem en kort bit (ledde till och med loppet vid två tillfällen) men vågade inte fortsätta eftersom jag var rädd att bränna mig alldeles för tidigt. Nybörjarmisstag. Istället hängde jag med en långsammare klunga. Jag fick dra ganska ofta och ganska länge (så säger nog alla cyklister i hela världen) och så fort vi kom ikapp någon cyklist hade vi tappat en annan. Efter Arkelstorp kom lite längre uppförsbackar och då drog jag ifrån min klunga. Flera cyklister cyklades ikapp och om fram till Lönsboda. Där bildades en ny klunga med fem cyklister och det började ösregna utan dess like. Jag tror att sikten var 250 meter, sen var det bara grått. Vi rullade på, tog några simtag genom rondellen i Lönsboda och cyklade sedan vidare mot Boalt och Glimåkra. Sista milen kändes det som att tempot ökade sakta men säkert. Till slut var vi tre kvar i klungan. Jag pressade ordentligt i slutet och vann spurten (om man nu får lov att kalla det för det).

Överlag är jag nöjd med prestationen men nästa gång ska jag våga hålla kvar i den snabba gruppen längre. Ensamcyklingen slet hårt.

Rundan finns såklart på Strava.

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.